مقدمه حرکت درمانی با محدودیت (CIMT) یک راه کار و روش درمانی است که همان‌طور که از نامش پیداست، شامل محدود کردن یک اندام بدن برای افزایش حرکت و استفاده از اندام دیگر است. در افرادی که دچار فلج مغزی(CP) هستند، CIMT معمولاً برای افزایش استفاده از دست آسیب‌دیده فرد با محدود کردن دست غیرآسیب‌دیده…

مقدمه شاید بارها شنیده باشید که یکی از رایج‌ترین درمان‌ها برای کودکان مبتلا به اختلالات عصبی-رشدی یا neurodevelopmental از جمله اختلال طیف اوتیسم،بیش فعالی-نقص توجه و…، “کاردرمانی” است. کاردرمانی دراین کودکان به‌گونه‌ای است که به کودکان مبتلا، این امکان را بدهد تا مهارت‌های روزمره‌ای را که برای افزایش استقلال خود نیاز دارند، توسعه دهند و…

مقدمه مفهوم بوباث(در منابع فارسی به “روش بوبت”مصطلح بوده و هست) ، که به‌عنوان روش درمانی عصب-رشدی(NDT)نیز شناخته می‌شود، یک “رویکرد حل مسئله ای” است که در ارزیابی و درمان افرادی با اختلالات حرکتی، تون(tone) عضلانی و عملکردی ناشی از آسیب به سیستم عصبی مرکزی استفاده می‌شود. این رویکرد به نام برتا بوبت، فیزیوتراپیست، و…

اختلال ADHD؛علایم،تشخیص و درمان های موثر بررسی کلی ADHD اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی (ADHD) یک وضعیت مختل کننده سلامت وعمکلرد است که با علائم بی‌توجهی(inattention)، بیش‌فعالی(hyperactivity) وتکانشگری(inpulsivity) مشخص می‌شود. این اختلال معمولاً در دوران کودکی شناسایی می‌شود. علائم آن بر عملکرد شناختی، تحصیلی، رفتاری، عاطفی و اجتماعی کودک تأثیر می‌گذارد،به نحوی که می‌تواند بر…

تعریف هیدروسفالی هیدروسفالی به چه معناست؟ هیدروسفالی(hydrocephalus) به تجمع غیرطبیعی مایع درون مغز شما اطلاق می‌شود. این اصطلاح از کلمات یونانی “هیدرو” به معنای آب و “سفالی” به معنای سر گرفته شده است. هیدروسفالی قبلاً به عنوان “آب در مغز” شناخته می‌شد. “آب” در واقع مایع مغزی-نخاعی (CSF) است — مایعی شفاف و بی‌رنگ که…

مروری بر (SMA) مروری بر آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) یا spinal muscular atrophy آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) یک اختلال نورودژنراتیو=neurodegenerative (تخریب کننده سلولهای عصبی) اتوزومال مغلوب است که منجر به ضعف پیش‌رونده عضلات و از دست دادن حرکت می‌شود. SMA ناشی از تخریب نورون‌های حرکتی آلفا در شاخ قدامی نخاع است. علائم شایع شامل ضعف…

ناتوانی ها(=disabilities) یا اختلالات (=disorders) یادگیری(=learning)که به اختصار (LD)ها خوانده می‌شوند بر نحوه دریافت و استفاده از اطلاعات،توسط مغز کودک شما تأثیر می‌گذارند. انواع مختلفی از این اختلالات وجود دارد، ماننددیسلکسی(dyslexia) و اختلالات یادگیری غیرکلامی(nonverbal)،اما به هرحال، اختلالات یادگیری با مداخلاتی که می‌توانند به کودک شما کمک کنند تا به شیوه‌ای متفاوت یاد بگیرند، قابل…

مقدمه سندرم داون(Down syndrome)یک وضعیت ژنتیکی(genetic condition)است که زمانی ایجاد می‌شود که تقسیم غیرعادی سلول منجر به یک نسخه اضافی کامل یا بخشی از کروموزوم ۲۱ شود. این ماده ژنتیکی اضافی باعث تغییرات تکاملی و ویژگی‌های جسمی سندرم داون می‌شود. اصطلاح “سندرم=syndrome” به مجموعه‌ای از علائم اشاره دارد که تمایل دارند به طور همزمان بروز…

مقدمه لکومالاسی پری‌ونتریکولار (PVL=periventricular leucomalacia) یک ناهنجاری مغزی است که پس از آسیب به یک منطقه خاص از مغز رخ می‌دهد. پری‌ونتریکولار:(periventricular) به ناحیه‌ای از بافت نزدیک به مرکز مغز اشاره دارد. این بافت در نزدیکی بطن‌های پر از مایع در مغز قرار دارد. لکو(leuco):به ماده سفید مغز اشاره دارد. ماده سفید از مسیرهای عصبی…

مقدمه دیسپراکسی، که به‌عنوان اختلال هماهنگی رشدی(=developmental cordination disorder)که به اختصارDCDنیز شناخته می‌شود، یک وضعیت عصبی-رشدی(neurodevelopmental)است که در دوران کودکی آغاز می‌شود و باعث دشواری در انجام مهارت‌های حرکتی می‌شود. این وضعیت همچنین مشکلاتی در هماهنگی ایجاد می‌کند.غالبا گفته می‌شود که  درمان قطعی برای آن وجود ندارد،اما مداخلات کاردرمانی(ot)می‌تواند به‌طور قابل توجهی به کودکان مبتلا…

مقدمه شاید بتوان گفت درمیان کاردرمانگران و متخصصان مرتبط با خدمات توانبخشی وبخصوص توانبخشی کودکان،یکی از واژه هایی که بحث وتبادل نظر درمورد آن بسیار جالب وهیجان انگیزبوده ودرعین حال چالش برانگیز وحتی کمی گیج کننده است،مباحث مربوط به تشخیص وتوانبخشی واژه ای به نام  “apraxia=آپراکسی=کنش پریشی=اختلال در برنامه ریزی حرکتی برای انجام وظایف وحرکات”…

مقدمه اختلال طیف اوتیسم (ASD) چالش‌های منحصر به فردی را به همراه دارد که می‌تواند جنبه‌های مختلف زندگی روزمره، از ارتباطات  تا مهارت‌های حرکتی کودک را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل، بسیاری از خانواده‌ها به دنبال حمایت جامع برای کمک به فرزندان خود در مواجهه با این دشواری‌ها هستند(که البته این  رویکردکاملا درست…

مقدمه شاید شما قبلاً اصطلاح “بازتابهای اولیه نوزادی=رفلکسهای اولیه=primitive reflexes” را شنیده‌ باشید، اما آیا می‌دانید و وپی برده اید که آن‌ها واقعا چه هستند و چرا اهمیت دارند؟ اگر نه، اشکالی ندارد! بسیاری از مردم هیچ ایده‌ای درباره رفلکس‌های اولیه ندارند، چه برسد به اینکه بدانند چرا این رفلکس‌هابرای رشد کودکی این‌قدر مهم هستند.در…

فلج مغزی آتاکسیک

  • 30 مهر 1403
  • raya_admin

مقدمه توصیف اجمالی فلج مغزی آتاکسیک ومهمترین راهکارهای مدیریت  مشکلات همراه آندر میان انواع مختلف فلج مغزی، فلج مغزی آتاکسیک(ataxic cerebral palsy)یکی از اشکال کمتر رایج,اما متمایز است. کودکان مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک با فقدان هماهنگی(cordination) و تعادل(ballance)مشخصی مواجه هستند و همچنین در گفتار و مهارت‌های حرکتی با مشکلاتی روبرو می‌شوند. در این مقاله…

مقدمه فلج مغزی آتتویید(Athetoied)،که به عنوان فلج مغزی(dyskinetic) نیز شناخته می‌شود، یکی از زیرمجموعه‌های فلج مغزی است که  همانطور که پیشتر درمورد فلج مغزی(cp) مطرح شد؛به طور کلی این دسته ازمشکلات به دلیل اختلالات غیرپیشرونده و دائمی ایجاد می‌شوندکه؛ازطریق تأثیر بر مدارهای کنترل حرکتی مغز درحال رشد وتکامل،باعث محدودیتهای حرکتی می‌شوند. این اختلالات معمولاً به…

مقدمه در نوزادان نارس و نوزادان مبتلا به فلج مغزی، شیوع”تأخیردرگردن گرفتن”(=head lag)بیشتر است و این ممکن است پیش‌بینی‌کننده‌ای برای نتایج تکاملی کودک باشد. با این حال، استفاده از آن به عنوان یک معیار مستقل در پیش‌بینی فرجام عصبی-رشدی،ممکن است دقیق نباشد. یک توضیح برای این گفته می توانداین باشدکه استفاده ازیک معیارمجزا،”به تنهایی” برای…

کاردرمانی(=occupational therapy)برای فلج مغزی (cp)بر روی”کمک به افراد برای دست یافتن به عملکردی‌ترین حالت ممکن  خودشان تمرکز دارد”. این درمان عمدتاً شامل تمرین فعالیت‌های روزمره زندگی است تا به افراد کمک کند مهارت‌های لازم برای به حداکثر رساندن استقلال خود را افزایش دهند. برای درک اهداف و فعالیتهای مورد استفاده توسط کاردرمانگران “برای بهبود تحرک…

هموسیستینوری (HCY)، بیماری است که بدن قادر به تجزیه پروتئین‌های خاصی نیست. HCY به عنوان یک اختلال متابولیسم اسید آمینه در نظر گرفته می شود زیرا افراد مبتلا به هموسیستینوری نمی توانند برخی اسیدهای آمینه(مولکول های کوچک که پروتئین را تشکیل می دهند)را پردازش کنند. این اسیدهای آمینه در بدن تجمع می یابد و می…

هایپوتونی یا تون عضلانی پایین در کودکان فلج مغزی: تون عضلانی (Tone) به میزان تنش یا انقباض عضلات در حالت استراحت یا در حین حرکت اشاره دارد. تون عضلانی بر اساس نیرویی است که عضلات در مقابل کشیده شدن توسط عوامل دیگر، مانند گرانش، اعصاب و عوامل مختلف ایجاد می‌کنند، تعریف می‌شود. هایپوتونی (Hypotonia) یا…

مقدمه: کودکانی که به بیماری فلج مغزی مبتلا هستند گاها به اختلالات تکاملی دچار بوده و اصطلاحا عقب ماندگی ذهنی دارند. آنها نمی توانند به راحتی حرکت کنند و حتی سخن گفتن برایشان دشوار است. حفظ تعادل برای آنها سخت بوده و بطور کلی از مشکلات زیادی برخوردار خواهند بود. با این حال ممکن است…

توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم (اختلال اوتیسم طیفی) نیازمند رویکردهای خاص و حمایت‌های مختلف است. هدف اصلی توانبخشی در اوتیسم افزایش توانمندی‌ها و کاهش مشکلات اجتماعی و تفاوت‌های رفتاری است. در ادامه چندین راهکار و نکته برای توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم آورده شده است. راهکار و نکته برای توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم راهکارهای…

نحوه برخوردبا رفتارهای کودکان مبتلا به اوتیسم وبیش فعالی در این مقاله، به بررسی نحوه برخورد با رفتارهای چالش برانگیز کودکان اوتیسم و بیش فعال می‌پردازیم. اوتیسم و بیش فعالی دو مسئله جداگانه بوده اما گاهاً همراه با یکدیگر در کودکان ظاهر می‌شوند و مدیریت و برخورد با آن‌ها نیازمند روش‌های خاصی هستند. شناخت کودکان…

حتما می‌دانید که بیماری‌های مغزی می‌تواند رده‌های زیاد و انواع مختلفی داشته‌باشد. فلج مغزی نوع سفت یا اسپاستیک یکی از این بیماری‌ها محسوب‌می‌شود. کسانی که به انواع فلج‌ مغزی دچار هستند، در حرکت و جابه‌جایی مشکل دارند. به‌دلیل ارسال سیگنال‌های اشتباه از سمت مغز، ماهیچه‌ها و عضلات این دسته از افراد به‌حالت عادی کار نمی‌کنند….

حتما در سال‌های اخیر نام اوتیسم و اختلال طیف اوتیسم را از رسانه‌های مختلف زیاد شنیده‌اید. اختلال طیف اوتیسم یک اختلال در رشد است که با مشکلات پایدار در روابط اجتماعی  فرد نمود پیدا می‌کند. تشخیص به‌موقع و انجام کاردرمانی در بهبود و کنترل این بیماری تاثیر زیادی دارد. به همین دلیل باید تمام افراد…

فلج مغزی چیست؟

  • 5 آذر 1400
  • raya_admin

فلج مغزی یا همان CP (Cerebral palsy) گروهی از اختلالات دائمی بوده که بر حرکت و توان یا وضعیت عضلانی کودک تأثیرگذار است. معمولا فلج مغزی در کودکان و سنین پایین مشخص می شود. اما اینکه فلج مغزی چیست و علل بروز آن را در ادامه به ‌تفصیل بررسی خواهیم کرد. علائم و نشانه های…