
حتما در سالهای اخیر نام اوتیسم و اختلال طیف اوتیسم را از رسانههای مختلف زیاد شنیدهاید. اختلال طیف اوتیسم یک اختلال در رشد است که با مشکلات پایدار در روابط اجتماعی فرد نمود پیدا میکند. تشخیص بهموقع و انجام کاردرمانی در بهبود و کنترل این بیماری تاثیر زیادی دارد.
به همین دلیل باید تمام افراد جامعه با مشخصات و ویژگیهای افراد دچار این بیماری و نحوه کمک به آنها آشنا باشند. اگر دوست دارید که در مورد سیر تا پیاز اختلال طیف اوتیسم و راهکار های کمک به این افراد برای داشتن یک زندگی نرمال بدانید، قطعا این مطلب مختص شما نوشته شدهاست.

اختلال طیف اوتیسم
از سال 2013 نام اختلال طیف اوتیسم در مجامع بین المللی برگزیده شد. در واقع اختلال طیف اوتیسم یک مشکل در رشد فرد است که با اختلال در ارتباطات، تعامل اجتماعی و به همراهی نمایش یک سری از الگوهای محدود و رفتارهای تکراری، علایق یا فعالیتهای فیزیکی تشخیص دادهمیشود.
اختلال طیف اوتیسم از سال 2013 جایگزین اصطلاح اختلال اوتیسم شد و دید بازتر و وسیع تری را نسبت به بیماران گرفتار آن ایجاد کرد. در ادامه به بررسی این میپردازیم که اصلا اختلال طیف اوتیسم چیست و چگونه میشود آن را تشخیص داد. همچنین در ادامه مطلب بهترین کاردرمانی در غرب تهران را معرفی میکنیم.
تاریخچه اختلال در طیف اوتیسم
احتمالا این بیماری از روزگاران بسیار دور گذشته با نسل بشر همراه است. اما اولین گزارش بالینی این اختلال در سال 1943 توسط دکتر لئو کانر منتشر شد. اولین گزارش این پزشک مربوط به هشت کودک بود که اختلال طیف اوتیستیک در تماس عاطفی داشتند.
این پزشک ویژگیهای ظاهری و رفتاری بیماران خود را بیان کرده است که هم اکنون پس از این همه سال همچنان بهعنوان اولین راهکار تشخیص اوتیسم به کار میروند. جالب است بدانید که طبق تحقیقات دکتر کانر که در سالیان بعد توسط جامعه پزشکی هم به اثبات رسید، میزان شیوع این اختلال در پسران بسیار بیشتر از دختران است.

اصلا اختلال طیف اوتیسم چیست؟
همان طور که کلمه طیف نشانمیدهد، اختلال طیف اوتیسم چالشهایی را برای افراد از نوع خفیف تا بسیار شدید ایجاد میکند. افراد مبتلا به طیف اوتیسم میتوانند ناتوانیهای بسیار متفاوتی را در طیفهای مختلف داشتهباشند.
مثلا ممکن است یک شخص مبتلا به این اختلال گفتار کاربردی و متداولی نداشتهباشد اما دایره واژگان او بسیار غنی و جامع باشد. یا اینکه افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است که دچار ناتوانی ذهنی باشند یا اینکه سطح هوشی متوسط یا بالاتر از نرمال سایر افراد را داشتهباشند.
ضمن اینکه بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری رفتاری کاملا اجتماعی را از خود بروز میدهند اما بسیاری از مبتلایان هم از ایجاد ارتباطات اجتماعی جلوگیری میکنند. اما اگر پزشک کودک شما متوجه وجود اختلال طیف اوتیسم در او شد راهکار چیست؟
اغلب والدین کودکانی که بهتازگی متوجه این اختلال در دلبندشان شدهاند بسیار وحشت زده به نظر میرسند. به همین دلیل اطلاع رسانی در مورد کاردرمانی تخصصی کودکان اهمیت زیادی دارد. کلینیک توانبخشی رایا مفتخر است که بهترین کاردرمانی در منطقه ستارخان را به همه افراد دارای اختلال طیف اوتیسم و سایر بیماریها ارائه کند.
علائم مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم
همان گونه که بیان شد اختلال طیف اوتیسم میتواند دامنه وسیعی از ناتوانیها در کودکان مختلف را شامل شود. اما اولین زنگ هشدارها در رابطه به کودکانی به صدا در میآید که به فعالیتهای تکراری علاقه نشان میدهند. مثلا اگر کودک شما میتواند زمان زیادی را به تماشای حرکت پرههای پنکه یا چرخش لباسشویی خیره شود، باید جهت اطمینان از نداشتن اختلال به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
همچنین کودکانی که به منظم کردن اشیا مختلف بهشدت علاقه نشان میدهند و وسواس زیادی برای چیدمان منظم مثلا بهترتیب سایز یا رنگ دارند هم به اختلال طیف اوتیسم مشکوک هستند. ناتوانی در سخن گفتن و ارتباطات کلامی، ایجاد نکردن تماس چشمی با سایر افراد، حساسیت زیاد به نور و خیره شدن به یک نقطه و… از دیگر علائمی هستند که میتوانند به والدین کودکان مبتلا به این اختلال در تشخیص زودهنگام و شروع یک کاردرمانی موثر کمک کنند. کلینیک توانبخشی رایا میتواند بهترین گفتار درمانی در منطقه ستارخان را برای درمان اختلال طیف اوتیسم به بیماران خود ارائه کند.
در نظر گرفتن درمان های مختلف
زمانی که یک کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تشخیص دادهمیشود، خانواده کودک با چالش بزرگی برای انتخاب درمانهای مختلف مواجه میشوند. به همین علت شناخت درمانهای مختلف این بیماری و کاردرمانیهای متفاوتی که برای بیماران مبتلا به اختلال طیف اوتیسم انجاممیشود اهمیت زیادی دارد.
همچنین خانوادهها باید شرایط مالی خود را در رابطه با درمانهای متداول در نظر داشتهباشند. یک کلینیک مجهز توانبخشی بههمراه کادر کارآزموده که هزینه معقولی را برای خدمات کاردرمانی دریافت کند، کمک زیادی را به حل مشکلات والدین این کودکان انجام میدهد.

افراد بزرگسال دچار اختلال طیف اوتیسم
بهصورت معمول اختلال طیف اوتیسم در کودکی تشخیص دادهمیشود. اما همین کودکان با دریافت کمکهای کاردرمانی و توانبخشی به بزرگسالی میرسند. قطعا چالشهای یک فرد بزرگسال برای ارتباط با جامعه و سایر افراد با داشتن این اختلال بسیار بزرگتر و بحرانیتر از چالشهای یک کودک است.
نحوه تعامل در اجتماع و انجام تحصیلات تکمیلی، اشتغال، دریافت گواهی نامه راهنمایی و رانندگی و… همه از چالشهایی هستند که یک بزرگسال مبتلا به اختلال طیف اوتیسم با کمک بهترین مرکز کاردرمانی در غرب تهران با موفقیت پشتسر میگذارد.
جمعبندی
از هر 68 کودکی که به دنیا میآیند یک نفر دچار اختلال طیف اوتیسم است. به همین دلیل آموزش در این حوزه و آشنایی همه افراد با این بیماری میتواند برای مبتلایان به آن بسیار حیات بخش باشد. کلینیک رایا افتخار این را دارد که بهترین کاردرمانی در محدوده آزادی و غرب تهران را به پایتخت نشینان عزیز و همچنین افرادی که برای درمان به این منطقه مراجعه میکنند ارائه دهد.
بنابراین اگر خود شما یا فرزند دلبندتان به اختلال اوتیسم دچار هستید، به هیچعنوان ناراحت نباشید. ما در مرکز توانبخشی رایا همیشه آماده کمک به شما و فرزندان عزیزتان برای داشتن یک زندگی عادی و بدون چالش هستیم، کافیست به این باور داشتهباشید که هر فرد مبتلا به این بیماری حق یک زندگی نرمال و بدون چالش را دارد.